- Kongen et dårlig forbilde!

- Kongen plumper rett ut debatten om fri ferdsel langs strandsonen vår, mener Heikki Holmås, stortingskandidat fra SV. Han mener at Kongen med dette framstår som et dårlig forbilde og syns ikke han bør få sin egen brygge ved fritidseiendommen på Hankø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag ble det kjent at kongehuset har fått dispensasjon fra Fredrikstad kommune til å bygge en 16 meter lang flytebrygge ved fritidseiendommen Bloksberg på Hankø i Østfold. Bygnings- reguleringssjefen i kommunen innrømmer overfor NTB at andre folk neppe vil fått lov til det samme.

Feil signal

- Kongen er et utrolig dårlig forbilde når han gjør ting som ikke er lov for andre. Kongen har sagt at han skal seile til han dør, men her er han virkelig ute å kjøre, sier stortingskandidat Heikki Holmås (SV). Han mener at kongehuset har gått i bresjen for en holdning som ikke er ønskelig i debatten rundt fri ferdsel langs kysten.

- Norge er det eneste landet i Europa som har så liberale regler når det gjelder fri tilgang til strandsonen. Utlendingene lovpriser oss når de kommer hit. Likevel ser vi at de pengesterke tar for seg og privatiserer store deler av strandsonen. Nå er hele kysten fra Oslofjorden og nedover mot Sørlandet full av sjøbuer på opp mot 50 kvadratmeters størrelse. Når man tar dem nærmere i øyesyn viser det seg at de er bygd i to plan og i virkeligheten er innredet som hytter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer