Kongen falt på første post

Kong Harald tok det forsiktig, men falt ved første post i det tradisjonelle påskeskirennet i Sikkilsdalen påskeaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald tok det forsiktig, men falt ved første post i det tradisjonelle påskeskirennet i Sikkilsdalen påskeaften.

Ikke siden 2002 har kongefamilien tilbrakt påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen. Men på grunn av kong Haralds bedrede helse samlet kongefamilien seg på Prinsehytta i år. De yngste medlemmene av familien hadde imidlertid reist hjem da det tradisjonsrike påskerennet gikk av stabelen lørdag.

Både kong Harald og dronning Sonja forsvarte imidlertid kongefamiliens ære og deltok i skirennet. Familievennene Lars Johannessen, Mette Horn Johannessen og Elin Gerrard deltok også i det spesielle rebusskirennet.

Ved første post falt kongen, men han kom seg fort opp igjen og så ut til å kose seg i det fine været.

Prinsehytta i Sikkilsdalen ble bygget til de svenske prinsene Erik og Gustav Adolph i begynnelsen av dette århundret. Daværende kronprins Olav fikk hytta i gave av svenskene til sin myndighetsdag i 1924. Senere benyttet kongefamilien hytta flittig i alle år, særlig i påsken.

Kong Harald og dronning Sonja bruker også stedet under rype- og elgjakta om høsten. Hytta ligger flott til midt i fjellheimen, vel 1.000 meter over havet.

(NTB)

FALT PÅ FØRSTE POST: Allerede ved første post ramlet kong Harald under det tradisjonelle rebuspåskeskirennet ved Sikkilsdalseter påskeaften. Flere kom til for å hjelpe Kongen som så ut til å trives i det fine været. (F.v.) Dronning Sonja, Lars Johannessen, Mette Horn Johannessen og Elin Gerrard. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
FALT PÅ FØRSTE POST: Allerede ved første post ramlet kong Harald under det tradisjonelle rebuspåskeskirennet ved Sikkilsdalseter påskeaften. Flere kom til for å hjelpe Kongen som så ut til å trives i det fine været. (F.v.) Dronning Sonja, Lars Johannessen, Mette Horn Johannessen og Elin Gerrard. Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer