Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen fikk den største laksen

Seilferie i Middelhavet neste etter fiskesuksess i Altaelva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den største laksen var det kong Harald selv som fikk. Og etter to døgns suksessfiske fra elvebåt i Altaelva blir det seiling i smulere farvann i Middelhavet.

Altaposten forteller at Kongen har dratt to laks på land.

Og daglig leder Ivar Leinan i Alta Laksefiskeri Interessentskap kan fortelle om mer kongelig fiskelykke enn som så.

- Den første fiskedagen i går fikk Kongen og hans følge på tre kamerater tre laks. Kongen dro opp to av dem, inkludert den største på 11 kilo. Og i natt har Kongen selv og hans følge fått mer laks. Jeg har ikke vært der selv og vet ennå ikke hvor mange, men jeg har fått rapporter om god stemning i fiskelaget, sier Leinan til Dagbladet.no.

Han er vert for kong Harald og andre kjente laksefiskere, og verner vel om sine gjester og deres fiskehistorier. Men nå tør Leinan opp i kjølvannet av den kongelige laksesuksessen.

Pers på 16 kilo

- Kongen har vært her flere år, og den aller største laksen han har dratt opp fra elva, var mellom 16 og 17 kilo, sier Leinan, som liker seg best innendørs slik det har regnet de siste dagene.

Kongen og fiskekameratene har utfordret laksen i Mikkeli, sju-åtte kilometer fra Alta sentrum.

 BEDRE LYKKE DENNE GANG:  I fjor sommer fikk ble det ingen fangst på kong Harald her i Namsen. I Altaelva i går og i natt gikk det adskillig bedre. Arkivfoto: Scanpix.
BEDRE LYKKE DENNE GANG: I fjor sommer fikk ble det ingen fangst på kong Harald her i Namsen. I Altaelva i går og i natt gikk det adskillig bedre. Arkivfoto: Scanpix. Vis mer

Etter to døgn fiske drar Kongen sørover i dag. Fram til høstens første representasjonsoppgave - åpningen av fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim 8. august - skal Kongen seile i Middelhavet.