Kongen fikk fyrverkeri

Den hemmelige overraskelsen ble avslørt på Slottsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå har den hemmelige overraskelsen til kong Harald blitt avslørt. Det var forsvaret som stod bak den store overraskelsen. Barn fra Oslo-skoler var også involvert. Mange mennesker var til stede for å se begivenheten med egne øyne.

Gardister med fakler

Det kongelige norske Marines musikkorps startet showet samtidig som gardistene kom marsjerende med fakler. De hadde fått følge av barna, som også bar fakler. Sammen dannet de kongens monogram og tallet 70 på Slottsplassen.

Kongen og hans gjester fikk også oppleve et massivt fyrverkeri som ble sendt opp mens korpset spilte.

Sang for kongen

Etter at korpset hadde gjort seg ferdig fikk kong Harald igjen høre bursdagssangen da de fremmøtte på Slottsplassen dro i gang allsang.

Etter at sangen var over gikk kongen og hans selskap inn i Slottets varme etter å ha hilst de fremmøtte fra balkongen.

Spiste vinternatt

FIKK FYRVERKERI: Den hemmelige overraskelsen til kong Harald var fyrverkeri. Foto: Scanpix
FIKK FYRVERKERI: Den hemmelige overraskelsen til kong Harald var fyrverkeri. Foto: Scanpix Vis mer

Tidligere på kvelden har kongen og hans gjester spist festmiddag.

Bursdagskongen har i kveld spist salat med kongekrabbe, lettrøkt sjøørret og kalvefilet Rex. Desserten het «Vinternatt».

Kong Harald feiret sammen med 210 inviterte gjester. 59 av disse er kongelige, mens resten besto av familie og venner. Statsminister Jens Stoltenberg og stortingspresident Torbjørn Jagland med fruer representerte det offisielle Norge.

Etter å ha spilt ferdig utendørs, trakk musikerne inn i varmen. De skal spille til dans i den store festsalen.

Har fått boksehansker

Tidligere i går kveld ble kongens gavebord presentert. Blant de mer spektakulære gavene var boksehansker fra Stælken Gundersen, bilde fra jaktlaget hvor skogens konge var i fokus. Fra guddatter kronprinsesse Victoria av Sverige fikk han et signert bilde. Dronningen, barn og barnebarn ga ham en piknikkurv.

Kongen fikk fyrverkeri
SURPRISE! Mange hadde møtt frem for å få med seg den varslede overraskelsen på Slottet i forbindelse med feiringen av kong Haralds 70 års-dag lørdag kveld.