Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen gikk glipp av 8 mill.

SKIEN (Dagbladet): Vil du feriere i den gamle kongehytta på Tjøme? Nå kan den bli din. Ulempen er at du må ut med et kongelig beløp: 12,5 millioner kroner vil eieren ha for hytta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han kjøpte hytta av kongefamilien for 4,5 millioner kroner for fem år siden.

Mangemillionæren Robert Cranston Kanuth (49) kjøpte eiendommen sammen med sin norskfødte kone Elizabeth Gay Kanuth (49) av kongen i 1992. I et intervju med Dagbladet fortalte ekteparet den gang at de begge liker seg svært godt i Norge:

- Vi elsker Norge. Nå kan vi bo på Tjøme fra juni til september og i Palm Beach om vinteren. Bedre kan vi ikke ha det, sa Elizabeth Gay Kanuth dengang.

Nå ønsker ikke paret å kommentere hvorfor eiendommen skal selges.

Den er et lite paradis i Røssesund, med praktfull utsikt mot Færder. Selve hytta er på ikke mindre enn 249 kvadratmeter - betydelig større enn Tjøme kommune ville ha gitt byggetillatelse til i dag. Hytta ble oppført i midten av 30-åra av dronning Sonjas familie, Haraldsen, og pusset opp i 1984.

I tillegg har hytta en hagestue på 60 kvadratmeter og en stor terrasse på 80 kvadratmeter, foruten en 40 kvadratmeter stor balkong. I 1992 ble hytta taksert til en verdi på vel 4 millioner kroner. Dagbladet får bekreftet av familien at prisantydning for salget nå er 12,5 millioner kroner.

Eiendommen har brygge og nesten 70 meter strandlinje.

SELGES: Den tidligere kongehytta Berget på Tjøme er til salgs igjen. I 1992 ble den solgt til Robert Cranston Kanuth for vel 4 millioner kroner. Nå er prislappen for den kongelige herligheten på 12,5 millioner kroner.