Kongen hjalp politiet med å få bilen i gir

Tilbød royal ekspertise.

HJALP TIL: Kongeparet er i Bergen i anledning Festspillene. Da sjåføren ikke fikk bilen i gang trådde kongen til med hjelp. Foto: Marit Hommedal/NTBscanpix
HJALP TIL: Kongeparet er i Bergen i anledning Festspillene. Da sjåføren ikke fikk bilen i gang trådde kongen til med hjelp. Foto: Marit Hommedal/NTBscanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da kongeparet ble sittende og vente på at politimannen skulle få Mercedesen i gir, bestemte kongen seg for å bistå med sin ekspertise.

Det var under kongeparets besøk i Bergen torsdag at kongen måtte hjelpe til med å få bilen de satt i til å komme seg av gårde, skriver Bergens Tidende.

Politiinspektør Olav Valland hadde steppet inn som kongelig sjåfør på grunn av politistreiken, men fikk ikke den innleide Mercedesen av flekken.

VIP-ene som ventet utenfor Permanenten der kong Harald og dronning Sonja skulle på kunstutstilling torsdag formiddag, ventet på et kongepar som mot all tradisjon var fem minutter forsinket.

- Jeg innrømmer at jeg måtte få veiledning fra kong Harald før jeg fikk den innleide Mercedesen i gir på Gamlehaugen. Det var nemlig en Mercedes med automatgir. Jeg fikk ikke bilen til å gå fremover, og før jeg fikk tenkt meg om forklarte kongen meg at jeg måtte ha foten på bremsen for å få bilen i gir, sier politiinspektør Olav Valland, som er leder for Sentrum politistasjon.

- Jeg tar likevel ikke ansvaret for hele forsinkelsen. Det gikk veldig kort tid før kongen grep inn.

Streikende representanter for livvaktslaget til Hordaland politidistrikt uttalte dette om episoden:

- Sånn kan det gå når politisjefer tar over oppgaver for erfarne politifolk.

Også politimester Geir Gudmundsen og visepolitimester Jon Reidar Nilsen måtte bak rattet i kongeparets følgebiler som følge av streiken torsdag.

(NTB)