Kongen hjalp politiet med å få bilen i gir

Tilbød royal ekspertise.

HJALP TIL: Kongeparet er i Bergen i anledning Festspillene. Da sjåføren ikke fikk bilen i gang trådde kongen til med hjelp. Foto: Marit Hommedal/NTBscanpix
HJALP TIL: Kongeparet er i Bergen i anledning Festspillene. Da sjåføren ikke fikk bilen i gang trådde kongen til med hjelp. Foto: Marit Hommedal/NTBscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da kongeparet ble sittende og vente på at politimannen skulle få Mercedesen i gir, bestemte kongen seg for å bistå med sin ekspertise.

Det var under kongeparets besøk i Bergen torsdag at kongen måtte hjelpe til med å få bilen de satt i til å komme seg av gårde, skriver Bergens Tidende.

Politiinspektør Olav Valland hadde steppet inn som kongelig sjåfør på grunn av politistreiken, men fikk ikke den innleide Mercedesen av flekken.

VIP-ene som ventet utenfor Permanenten der kong Harald og dronning Sonja skulle på kunstutstilling torsdag formiddag, ventet på et kongepar som mot all tradisjon var fem minutter forsinket.

- Jeg innrømmer at jeg måtte få veiledning fra kong Harald før jeg fikk den innleide Mercedesen i gir på Gamlehaugen. Det var nemlig en Mercedes med automatgir. Jeg fikk ikke bilen til å gå fremover, og før jeg fikk tenkt meg om forklarte kongen meg at jeg måtte ha foten på bremsen for å få bilen i gir, sier politiinspektør Olav Valland, som er leder for Sentrum politistasjon.

- Jeg tar likevel ikke ansvaret for hele forsinkelsen. Det gikk veldig kort tid før kongen grep inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer