Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen hyller Lærdal-heltene

- Jeg vil rette en stor takk til redningsmannskapene og frivillige sim siden brannen brøt ut har arbeidet intenst for å få kontroll på situasjonen.

TAKKER Kong Harald takker alle deom som har hjjulpet til under katastrofebrannen i Lærdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TAKKER Kong Harald takker alle deom som har hjjulpet til under katastrofebrannen i Lærdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Sogn Avis har kong Harald sendt denne hilsenen til ordførar Jan Geir Solheim (Sp) i Lærdal:

«Brannen som rammet Lærdal i natt berører oss alle. Mine og Kongefamiliens tanker går først og fremst til de mange som har mistet sine hjem og arbeidsplasser, og til de som er blitt skadet. Jeg vil rette en stor takk til redningsmannskapene og frivillige sim siden brannen brøt ut har arbeidet intenst for å få kontroll på situasjonen. Min takk går også til alle som nå sørger for å ivareta dem som er berørt av storbrannen. HARALD R»

Hyller heltene  Også statsminister Erna Solberg (H) har hyllet redningsmannskapene tidligere i dag.

- Brannen i Lærdal viser at når uhellet er ute og været er dårlig, er vi sårbare for både naturkrefter og ild, sa hun da.

Hun talte til Høyres felleskonferanse i Oslo mens slukningsarbeidet fremdeles pågikk i Lærdalsøyri. Statsministeren takket alle som har bidratt for å få situasjonen under kontroll.

- Våre tanker går til dem som har mistet hjemmene sine og som opplever å være i en veldig vanskelig og uforutsigbar situasjon, sa Solberg.

Hun kalte brannen en forferdelig katastrofe, men påpekte at det heldigvis ser ut til at det ikke er gått liv tapt.

Reiser til Lærdal På en pressekonferanse etter talen fikk hun spørsmål om hva de sentrale myndigheter kan bidra med.

- Det må vi ha en diskusjonen med kommunen om når vi har fått oversikt over skadene, sier hun.

- Men det er viktig for meg at jeg ikke går i veien for noen, understreket hun.

Etter intervjuet ble det klart at statsministeren og justisminister Anders Anundsen (Frp) tar turen til den brannrammede bygda.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!