Kongen i hardt vær

MURMANSK (Dagbladet): Det blåste og snødde da kong Harald i går la ned kranser ved to av Murmansk minnesmerker over ofrene i siste verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Været skiftet raskt i Murmansk i går ettermiddag. Fra strålende sol til snøstorm. Rett etter ankomsten til flyplassen reiste kongeparet til krigsmonumentet «Aljosja». Der la kongen ned krans ved den evige flamme. Monumentet som forestiller en soldat ruver på et høydedrag over byen. Deretter la han ned krans over ofrene til Russlands allierte som falt i kampene mot tyskerne.

Ikke langt unna lå kongeskipet «Norge», der kongeparet bor under oppholdet i Murmansk.
Harald og Sonja startet dagen i St. Petersburg, der kongen åpnet Det norske universitetssenteret. Deretter reiste han til Kolpino for å åpne Moelvens nye fabrikkanlegg.

Dronning Sonja besøkte den gullbeslåtte St. Isaks-katedralen som ligger et steinkast unna Vinterpalasset.
Kirken ble bygd etter at Alexander I hadde utlyst en arkitektkonkurranse i 1818. Først 50 år seinere sto katedralen ferdig. Og man måtte ha spesialkonstruerte skip og jernbane for å få materialene på plass. Innvendig er kirken rik på kunstskatter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer