- Kongen i Norge skal være kristen

Men i dag hadde kong Harald med seg sønnen i moskeen.

FØRSTE MOSKÉ-BESØK:
Kong Harald hilser på tidligere leder av Islamsk råd, Lena Larsen, mens kronprins Haakon kommer gående bak, under kronprins Haakon og kong Haralds besøk til Islamsk råd i moskeen i Calmeyers gate 8 mandag formiddag.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
FØRSTE MOSKÉ-BESØK: Kong Harald hilser på tidligere leder av Islamsk råd, Lena Larsen, mens kronprins Haakon kommer gående bak, under kronprins Haakon og kong Haralds besøk til Islamsk råd i moskeen i Calmeyers gate 8 mandag formiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Kongen hadde med seg kronprins Haakon da de besøkte Islamsk Råd Norge (IRN) i moskeen i Calmeyers gate i Oslo. Hensikten med besøket var at de kongelige skulle få en innføring i hva de 40 organisasjonene tilknyttet til rådet gjør.

I tillegg inkluderte besøket en omvisning i moskeen.

- Jeg har lært mye i dag som jeg ikke visste fra før av, men som jeg burde ha visst, sa kong Harald til pressen etter omvisningen.

Lang prosess

- Vi har lært hva de gjør her, hvordan de jobber innenfor sitt eget trossamfunn, og det har vært nyttig, sier kongen.

Det har lenge vært meningen at de kongelige skulle besøke flere religiøse samfunn i Norge, men det har tatt tid å få det i orden.

- Det har vært en lang prosess. Vi var i synagogen i juni, det var begynnelsen på flere besøk, sier kong Harald, som tror det blir flere lignende visitter framover.

- Vi prøver med dette å si at dette er nordmenn på linje med alle andre nordmenn. At de har en annen religion, det får så være. Det viktigste er at de føler seg integrert og kjenner seg som nordmenn. Besøkene er et bevisst valg, og vi tror dette binder oss sammen og hjelper til slik at alle føler seg hjemme i landet vårt, sier kongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer