Kongen innlagt på sykehus

Kong Harald innlagt på Rikshospitalet. Opereres trolig på fredag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Sonja kom sammen med sin mann til Rikshospitalet like før klokken 9 tirsdag morgen. De to ble møtt av sykehusdirektør Åge Danielsen.

Både kongen og dronningen var i godt humør og virket opplagte etter påskeferien som de har tilbrakt på Kongsseteren i Voksenkollen. Kongepartet ville imidlertid ikke snakke med pressen da de ankom sykehuset.

Bytter klaff

17. mars ble det kjent at kongen må opereres på grunn av en feil i klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren, såkalt aortastenose.

Klaffen skal byttes ut med en kunstig hjerteklaff. Kong Harald er i en årrekke blitt jevnlig kontrollert for sin hjertesykdom, men det er først nylig at han er blitt plaget av den.

Sykemeldes

Kongen blir trolig på sykehuset i rundt ti dager etter operasjonen. Kong Harald vil være sykmeldt i omkring to måneder i forbindelse med operasjonen. Etter planen skal han gjenoppta kongegjerningen i månedsskiftet mai/juni. (NTB)

INNLAGT: KOngen ble ønsket velkommen av professor Odd Geiran og sykehusdirektør Åge Danielsen da han ankom Rikshospitalet i morges.
GODT HUMØR: Kongen og dronningen var i godt humør da de kom til sykehuset, men de snakket ikke med pressen.