Kongen inviterer Utøya-overlevende til Slottet

Ni overlevende fra Utøya-massakren 22. juli er invitert til Slottet neste fredag for å fortelle sine historier til kong Harald.

STERKE FØLELSER: Kong Harald under talen i den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum i sommer.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STERKE FØLELSER: Kong Harald under talen i den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum i sommer. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragna Bakås Sørlundsengen (16) er en av ni Utøya-overlevende som er invitert til Slottet, skriver Aftenposten.

- Det er veldig hyggelig at kongen faktisk er interessert i å møte oss, så opptatt som han er. At mennesker som han bryr seg, gjør det så tydelig at man ikke er alene i alt sammen, sier hun.

Sørlundsengen overlevde Anders Behring Breiviks herjinger på Utøya ved å gjemme seg på et knøttlite toalett med noen andre AUF-ere.

16-åringen har, sammen med de åtte andre inviterte, hjulpet Barneombudet med å lage en rapport med tips og råd om ulike temaer som oppstår i og etter katastrofer og ulykker der ungdom er involvert.

Ungdommene representerer ikke Arbeiderpartiets ungdomsparti, men seg selv. De bidrar med egne tanker, perspektiver og meninger om det som har skjedd og skjer.

(NTB)