- STYGG GLIPP: Professor Trond Nordby tror kongen kan tape på å nekte å gi Trond Ali Linstad Fortjenstmedaljen.

Foto: HENNING LILLEGÅRD
digitalt
- STYGG GLIPP: Professor Trond Nordby tror kongen kan tape på å nekte å gi Trond Ali Linstad Fortjenstmedaljen. Foto: HENNING LILLEGÅRD digitaltVis mer

- Kongen kan tape på medaljenekt

Mener professor Trond Nordby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Trond Ali Linstad likevel ikke får Kongens fortjenstmedalje, kan føre til et dårligere forhold mellom kong Harald og muslimer i Norge, mener professor Trond Nordby.

- Jeg tror dette kan komme til å skade kongens forhold til muslimene. Sympatien hos mange muslimer ligger nok hos Linstad nå, sier Trond Nordby, historiker og professor i statsvitenskap, til Dagsavisen.

Slettingen av Kongens fortjenstmedalje til Lindstad skjedde etter at han hadde vært i samtaler på Slottet torsdag. Opprinnelig var planen at Linstad skulle møte på Slottet førstkommende mandag, men etter uroen de siste dagene ble møtet framskyndet.

- Saken er blitt veldig klønete håndtert, og uansett utfall ville kongen ha kommet uheldig ut, sier Nordby, som sier han har merket seg at kong Harald så langt har hatt en høy stjerne i innvandrermiljøene, ikke minst blant muslimene.

- Muslimer har en mye mer positiv holdning til både 17. mai og den norske kongen enn det mange andre norske borgere stort sett har. Dette skyldes dels at de

vil bli integrert og akseptert som norske borgere, og dels det at de har et annet syn å kongen og tillegger ham en helt annen makt enn det vi gjør, sier Nordby som tror det blir vanskelig å rette opp i det som har skjedd.

- Dette har vært en stygg glipp, sier Nordby.

(NTB)