Kongen måtte pent vente på pasient i nyrenød

Først mellomlandet SAS-flyet i Bodø fordi en kvinne fikk epileptisk anfall. Om bord igjen kom en pasient i nyrenød. På første seterad satt kongen!

MELLOMLANDET: Under mellomlandinga i Bodø, etter å ha sluppet av en passasjer som fik epileptisk anfall, plukket SAS-flyet opp en pasient som skulle til Oslo for å gjennomføre en nyretransplantasjon. Om bord satt kong Harald. Foto: Hans Arne Vedlog
MELLOMLANDET: Under mellomlandinga i Bodø, etter å ha sluppet av en passasjer som fik epileptisk anfall, plukket SAS-flyet opp en pasient som skulle til Oslo for å gjennomføre en nyretransplantasjon. Om bord satt kong Harald. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To ganger lørdag kveld, på en flyrute fra Tromsø til Oslo måtte SAS-piloten av en Boeing 737 ta avgjørelser av medisinske årsaker som forsinket flyruten.

Om bord satt kongen, som var på vei hjem fra NM i skiskyting på Bardufoss, og ventet.

Kong Harald skulle egentlig ta Forsvarets fly fra Bardufoss til Oslo, men tåkeproblemer på Rygge hindret det i å hente kongen. Dermed tok han det siste ruteflyet fra Tromsø - SAS SK 4423, ned til hovedstaden.

Epileptisk anfall Da flyet hadde passert sør for Bodø fikk en kvinnelig passasjer et epileptisk anfall.

Flymannskapet vurderte saken som alvorlig og landet derfor SAS-maskinen i Bodø, slik at kvinnen kunne få hjelp raskt. Der ble kvinnen hentet av en ambulanse og kjørt til sykehus.- De vurderte det slik at passasjeren trengte medisinsk hjelp og bestemte seg derfor for å snu og foreta en mellomlanding i Bodø. Det at kongen var om bord er ikke noe videre spesielt. Han flyr av og til med SAS, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth W. Vikse til Dagbladet.

Nyrenød Da SAS-maskinen hadde landet i Bodø, skulle et ambulansefly med en pasient som skulle foreta en nyetransplantasjon i Oslo egentlig ta av mot Gardermoen. Men tåkeproblemer i sør gjorde at ambulanseproblemet kunne fått problemer med å lande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer