Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen minnet flyofrene

Med bøyd hode sto kong Harald stille i ett minutt for å minnes de omkomne ved flyulykken på Linate-flyplassen i Milano den 8. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da flyet med kongen og hans følge takset inn på den militære delen av Linate-flyplassen torsdag ettermiddag, kunne de med egne øyne se restene av SAS-flyet som var innblandet i flyulykken. Nesepartiet og andre deler av flyet ligger på et jorde cirka 100 meter fra ulykkesstedet.

I respekt for de omkomne la kongen ned blomster ved det utbrente bagasjehåndteringsbygget på flyplassen. Han ble ønsket velkommen av representanter for flyplassen og SAS' representanter i Milano og Italia, Roberto Majorana og Ettore Pastorelli.

To æresvakter sto oppstilt ved stedet der kongen la ned sin blomsterbukett. Kongen benyttet anledningen til den korte markeringen siden hans fly likevel skulle lande på den militære delen av Linate-flyplassen.

Røyklukten henger fortsatt i luften rundt det utbrente bygget, og ikke før kongen hadde reist fra stedet, kom de hvitkledde teknikerne tilbake til ulykkesstedet for å fortsette sin omfattende etterforskning.

Kong Harald og dronning Sonja har avsluttet den offisielle delen av statsbesøket i Italia, men vil fram til fredag ettermiddag være til stede under de norske eksportmarkeringene i Milano, der norsk fisk, norsk turisme og norsk design presenteres. Fredag åpner kongen den norske gassleveransen til Italia.'

(NTB)

MINNESTUND: I respekt for de omkomne i flyulykken på Linate-flyplassen i Milano, la kong Harald torsdag ned blomster ved det utbrente bygget på flyplassen.
Hele Norges coronakart