Kongen mister båtplassen

Og oslofolk får ny badestrand 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sommeren får Oslos befolkning og andre tilreisende ta i bruk en splitter ny badestrand og et oppgradert friområde på Bygdøy.

Området tilhørte tidligere Kongsgården og er i dag hjemsted for 400 fritidsbåter som vil stå uten båtplass fra 1. mai.

Regjeringen forsøker seg på nytt med å tilby strandlinje til allmennheten. Nå vil regjeringen bruke 15 millioner kroner fra salget av Bakke-villaen på Bygdøy til å ruste opp Bygdøy Sjøbad, skriver VG.

Bygdøy Sjøbad tilhørte tidligere Kongsgården, og skal til sommeren stå klart med ny badestrand og et oppgradert friområde.

- Vi skal gjøre området mer tilgjengelig for allmennheten. Det kommer til å bli et supert strandområde for Oslos befolkning, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

Samtidig har regjeringen sagt opp en gammel festeavtale med Sjøsenteret Killingen, som driver småbåtverft samt 100 båtplasser på Bygdøy og 400 plasser på den lille øya Killingen i Indre Oslofjord. Fornyingsdepartementet har parallelt med dette pålagt Kongelig Norsk Seilforening (KNS) å legge ut en ny brygge med 100 båtplasser.

Dermed blir 400 båteiere stående igjen uten plass. De må seile sin egen sjø fra 1. mai. Også kong Haralds seilbåt «Fram XV» må fjernes.

Advokat Christopher Borch i advokatfirmaet Thommessen utelukker ikke at striden mellom regjeringen og Sjøsenteret Killingen kan ende i retten.

LYST PÅ EN SVØM? Fra 1. mai er det flere steder du kan bade på Bygdøy. Men ikke alle fryder seg. 400 båteiere mister båtplassen sin. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
LYST PÅ EN SVØM? Fra 1. mai er det flere steder du kan bade på Bygdøy. Men ikke alle fryder seg. 400 båteiere mister båtplassen sin. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

(NTB)