Kongen mister båtplassen

Og oslofolk får ny badestrand 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til sommeren får Oslos befolkning og andre tilreisende ta i bruk en splitter ny badestrand og et oppgradert friområde på Bygdøy.

Området tilhørte tidligere Kongsgården og er i dag hjemsted for 400 fritidsbåter som vil stå uten båtplass fra 1. mai.

Regjeringen forsøker seg på nytt med å tilby strandlinje til allmennheten. Nå vil regjeringen bruke 15 millioner kroner fra salget av Bakke-villaen på Bygdøy til å ruste opp Bygdøy Sjøbad, skriver VG.

Bygdøy Sjøbad tilhørte tidligere Kongsgården, og skal til sommeren stå klart med ny badestrand og et oppgradert friområde.

- Vi skal gjøre området mer tilgjengelig for allmennheten. Det kommer til å bli et supert strandområde for Oslos befolkning, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

Samtidig har regjeringen sagt opp en gammel festeavtale med Sjøsenteret Killingen, som driver småbåtverft samt 100 båtplasser på Bygdøy og 400 plasser på den lille øya Killingen i Indre Oslofjord. Fornyingsdepartementet har parallelt med dette pålagt Kongelig Norsk Seilforening (KNS) å legge ut en ny brygge med 100 båtplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer