STATSOVERHODER: Kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Astrid og kronprins Haakon tar i mot Tysklands president Joachim Gauck og fru Daniela Schadt på Slottet i Oslo i dag. Den offisielle fotograferingen ble tatt på Fugleværelset før følget overrekte gaver til hverandre. Den tyske presidenten har først og fremst en seremoniell funksjon, så det blir trolig ikke de store politiske diskusjonene.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STATSOVERHODER: Kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Astrid og kronprins Haakon tar i mot Tysklands president Joachim Gauck og fru Daniela Schadt på Slottet i Oslo i dag. Den offisielle fotograferingen ble tatt på Fugleværelset før følget overrekte gaver til hverandre. Den tyske presidenten har først og fremst en seremoniell funksjon, så det blir trolig ikke de store politiske diskusjonene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kongen møtte president Gauck i fugleværelset

Tysklands president Joachim Gauck og hans samboer Daniela Schadt innledet onsdag et tre dager langt statsbesøk i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gauck, som har vært tysk president siden 2012, besøker både Oslo og Trondheim på invitasjon fra kong Harald, men skal også treffe statsminister Erna Solberg og besøke Stortinget og Nidarosdomen.

Den tyske presidenten har først og fremst en seremoniell funksjon, så det blir trolig ikke de store politiske diskusjonene. Uansett er forholdet mellom de to landene upåklagelig, skal man tro den norske ambassaden i Berlin:

- Det finnes knapt et eneste irritasjonsmoment i våre bilaterale forbindelser, heter det på deres nettsider, hvor Tyskland også omtales som Norges viktigste partner i Europa.

I løpet av sine to dager i Oslo, skal presidentparet spise lunsj på Akershus slott med regjeringen som vertskap, besøke Nobelinstituttet og ungdomsfestivalen Youngwood i Frognerparken. I Trondheim skal presidentparet besøke Nidarosdomen og det marintekniske forskningsinstituttet Marintek.

(NTB)