Kongen og Ari spleiset på bryllupsreisen

Kongen tar regningen for prinsesse Märtha Louise og Ari Behns VIP-flytur fra Værnes til Brussel, men resten av den hemmelige bryllupsreisen betaler paret selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første del av parets hemmelige bryllupsreise ble unnagjort i forsvarets representasjonsfly DA-20 Jet Falcon bryllupsnatten.

- Oppdraget om å fly fra Værnes til Brussel var rekvirert av kongehuset. I dette tilfellet er det kongen som punger ut, sier oberst Hans Magnus Lie ved Rygge hovedflystasjon til NTB.

Hvor mye den om lag totimers flyturen fra Trondheim lufthavn Værnes til Brussel kostet er vanskelig å anslå. For å være i luften krever flyet en bemanning på tre personer, i tillegg til drivstoff og andre utgifter.

- Det pådrar seg selvsagt kostnader. Det er snakk om noen titusener for en slik tur, sier Lie.

Uvanlig

Kongehuset bruker vanligvis flyet tre-fire ganger i løpet av et år, og da til offisielle oppdrag. Særlig kongen, og i en viss grad kronprinsen, bruker det komfortable flyet, som kan ta opptil ni passasjerer.

Ifølge Lie er det direkte uvanlig at kongehuset bruker flyet til turer av mer privat karakter, men sier Luftforsvaret i dette tilfellet ikke hadde noen problemer med å si ja til sin øverste sjef, kong Harald.

- Det er ikke bare å si at man må ha flyet. Forespørslene vurderes av Forsvarskommando Sør-Norge i hvert tilfelle, og i dette tilfellet var det ikke noe problem, sier Lie.

Privatutgift

Ved Slottet ønsker man i utgangspunktet ikke å uttale seg om parets private bryllupsreise, men informasjonssjef Wenche Rasch bekrefter at det er «privatpersonen» kong Harald som får flyregningen.

- Flyreisen som brudeparet hadde etter bryllupet dekkes av Hans Majestet, på samme måte som kongen dekker de andre private utgiftene til bryllupet, sier Rasch til NTB.

Rasch understreker at resten av bryllupsreisen betales av paret selv. Hvor lang reisen blir, vil ikke Rasch gå inn på. Men etter det NTB erfarer, har paret tenkt å ta seg god tid på reisen.

(NTB)

UT PÅ TUR: Prinsesse Märtha og Ari Behn dro på bryllupsreise i Forsvarets fly. Kong Harald tok regninga.