Kongen og Rimi-Hagens jaktvenn

Jan Erik Blom er en ettertraktet guide som har jaktet med de fleste toppene i norsk næringsliv. Samt kong Harald.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blom er kjent som mannen som har skutt verdens største bjørn i Alaska. Dagbladet får være med den medieskye Blom på treningstur i Nordmarka med jaktchampionen Jerva.

- Nå slipper jeg bikkja. Om en stund vil hun muligens begynne å bjeffe. Da har hun funnet elg. Så lenge hun bjeffer, er elgen der. Slutter hun, legger elgen på sprang og hunden vil følge på taus, forklarer Blom entusiastisk.

Jan Erik Blom driver et varemeglingsfirma. Stein Erik Hagen eier deler av firmaet, som holder til i Hakon Gruppens lokaler. Blom har jaktet med kongen i 16 år og er gift med dronningens hoffdame, Lise Blom.

- Jeg var med da kronprinsen (Haakon) felte sin første elg. Og da den danske kronprinsen fikk sin. Men kongehuset vil jeg ikke snakke mer om, understreker Blom. Han skal imidlertid på jakt med kongen i år også - i Sikkilsdalen.

SOLA SKINNER over gule myrer og Jan Erik Blom er i sitt ess. På kort tid har han fikset bål i den våte marka, setter på kaffekjelen og panna med flesk.

- Hør! Der er bikkja. Hun har funnet elg. Nå blir hun stående i los så lenge elgen er der, smiler Blom og slår ut hendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer