Kongen om pandemien: - Dette savner vi!

Kong Harald sier at han og dronningen har savnet å kunne møte folk der de bor. Nå gleder de seg til sommeren og en mer koronafri tilværelse.

UTTALER SEG: Kong Harald og dronning Sonja møter landets ti statsforvaltere og sysselmannen på Svalbard. Foto: Berit Roald / NTB
UTTALER SEG: Kong Harald og dronning Sonja møter landets ti statsforvaltere og sysselmannen på Svalbard. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det nærmer seg sommer, og vi har lagt ett år og fire måneder med pandemi i Norge bak oss. Nå tror jeg vi alle er glade for at det nærmer seg slutten, sa kong Harald da han onsdag innledet et digitalt møte med landets ti statsforvaltere og Sysselmannen på Svalbard.

Vanligvis er det statsforvalterne som har ansvaret for organiseringen når kongeparet er ute og reiser i Norge, og kongen påpekte at det har blitt lite av dette i det siste.

- Noe helt annet

- Begrensningene pandemien har lagt, har blant annet ført til at dronningen og jeg har sett langt mindre til dere enn vi normalt gjør, sa kongen.

Og fortsatte:

- Selv om vi har lest og fulgt med på det som skjer i landet vårt, er det noe helt annet å oppleve på nært hold, se med egne øyne og snakke med mennesker der de bor, som vi vanligvis pleier å gjøre. Dette savner vi!

Møtet med statsforvalterne og sysselmannen handlet om hvordan det har vært å håndtere pandemien.

- Det gjorde inntrykk å høre hvorledes dere har jobbet gjennom denne perioden, med alle sine spesielle og helt nye utfordringer som ingen av oss hadde noen øvelse ifra før, sa dronning Sonja da møtet nærmet seg slutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer