Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen på haugen: Slik leker de i krigssonen

Ikke helt som lekeplassen her hjemme.

KONGEN PÅ HAUGEN: Disse tre guttene tok i bruk et utbombet kjøretøy som lekeplass forrige uke. Reuters-fotograf Mohammad Ismail fanget blinkskuddet. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix.
KONGEN PÅ HAUGEN: Disse tre guttene tok i bruk et utbombet kjøretøy som lekeplass forrige uke. Reuters-fotograf Mohammad Ismail fanget blinkskuddet. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reuters-fotografen Mohammed Ismail er vant til å ta bilder av krig og elendighet. Han er basert i Afghanistans hovedstad Kabul, men den siste tiden har han stort sett sendt ut bilder som viser hverdagen til vanlige folk i det krigsherjede landet.

Forrige uke fikk han et blinkskudd på en av bakketoppene rundt Kabul.

Lek og glede Med den kaotiske storbyen som bakteppe, var tre unge gutter midt i en lek blant kulisser som vitnet om krigen. De tre sto blant annet på et ødelagt kjøretøy før de hoppet ned.

Samme dag foreviget fotografen også en gruppe barn som spilte fotball, på det som må kunne kalles en provosorisk fotballbane i fjellene rundt Kabul.

HOPPER NED: Guttene lekte en stund på kjøretøyet, før de hoppet ned. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix.
HOPPER NED: Guttene lekte en stund på kjøretøyet, før de hoppet ned. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Bildene av barneleken i skyggen av krigen går nå verden rundt.

Veibombe rammet bryllupsgjester Men til tross for at bildene iallfall viser at unger klarer å leke overalt, er situasjonen fortsatt ikke god i landet. Forrige fredag ble en buss med bryllupsgjester rammet av en veibombe. Minst 15 personer ble drept, ifølge NTB.

FN har også gått ut med en oppfordring til opprørerne i landet om å avstå fra nettopp veibomber, siden de fører til store sivile tap, ifølge FN.

Tall fra organisasjonen viser at veibomber har drept minst 340 sivile og skadet ytterligere 600 de siste ni månedene. Taliban har avskrevet rapporten som «vestlig propaganda».

FOTBALL: I fjellene rundt Kabul fant Reuters-fotografen også denne fotballbanen. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix.
FOTBALL: I fjellene rundt Kabul fant Reuters-fotografen også denne fotballbanen. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer