Kongen sa stopp

Kong Harald har nå bestemt at oppussing av Slottets offisielle rom skal prioriteres. Dermed innstilles deler av byggearbeidet, og kongeleiligheten har fått absolutt siste prioritet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at kongen og dronningen må vente en stund på sitt nye hjem.

- Slottet har fått beskjed om at arbeidene ikke kan sluttføres i år, og derfor har kongen sagt at det ikke haster med kongeleiligheten og rommene til barna. De offisielle rommene skal prioriteres. Byggearbeidet trappes ned og innstilles delvis. Kongeparet bor bra på Skaugum, så lenge ikke kronprinsen stifter egen familie. Kongen tok avgjørelsen denne uka, opplyser kabinettsekretær Magne Hagen til Dagbladet.
- Vi vet ikke når kongeparet kan flytte inn, sier Hagen.

- En ryddig prioritering av kongen, som vi tar til etterretning. Vi forholder oss til det som kommer via statsbudsjettet, og derfor er det vanskelig å si en innflyttingsdato, sier administrerende direktør Halvor Stormoen i Statsbygg.

Det er ventet full redegjørelse i statsbudsjettet om ombyggingen av Slottet, som er blitt betydelig dyrere enn planlagt.

Kontorene til kongeparet, rom til daglige mottakelser, rom til større selskaper og middager og rom for besøkende statsoverhoder og deres medarbeidere er det som prioriteres i tida framover.