Kongen unngikk strømkrisa

Kongehuset var heldige og unngikk fjorårets prissjokk på strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens de aller fleste sleit med høy strømregning i fjor, slapp kongehuset unna den store skrekken. Faktisk reduserte kongehuset sine utgifter til elektrisitet og fyringsolje med 1,4 millioner kroner.

- Vi var heldige og fikk forhandlet en god strømpris før prishoppet. I tillegg har vi bevisst jobbet med ENØK-tiltak som har redusert kostnadene våre, sier hoffsjef Lars Petter Forberg.

ENØK-tiltak

Blant de energisparende tiltakene som er iverksatt er automatisk lys- og varmeregulering. Om kvelden dempes eller slokkes lys automatisk i flere rom og innetemperaturen reduseres. Rom som ikke brukes står mørke og varmen skrus av.

I tillegg slokkes utebelysningen på flere av kongens eiendommer mellom ett om natta og seks om morgenen.

- Selv om vi i dag sparer mye energi har potensialet fortsatt stort for ytterligere energisparing. Dette jobber vi aktivt med å forbedre, sier hoffsjefen til Dagbladet.no.

ENØK:</B> Kongen er energibevisst. Her i Ministersalongen på Slottet er det mørkt når det ikke er i bruk. Slik energisparing blir det penger av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer