Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen ute av sykehuset

Utskrevet i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kong Harald er i formiddag utskrevet fra Rikshospitalet. Det melder Slottet i en kort pressemelding på sine hjemmesider

Kong Harald ble hjerteoperert første gang 1. april.

Legene byttet ut klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren med en i biologisk materiale. Det ble også gjort en bypassoperasjon. Den 10. april måtte han gjennom nok en operasjon for å fjerne en væskeansamling i hjerteposen. Det skal ikke være uvanlig etter denne typen hjerteoperajoner. Allerede dagen etter meldte kongehuset at kongen var i gang med treningen.

Kongen forlot sykehuset første gang etter operasjonene torsdag for halvannen uke siden.

Da sa kongen at han hadde det bra og at han gledet seg til å komme i gang med opptreningen. I det siste har han oppholdt seg på Kongsseteren på dagtid, mens han har tilbrakt nettene på Rikshospitalet.

Etter at kongen ble syk, har Dronning Sonja steppet inn mye for Kong Harald. I forrige uke var hun så sliten at hun bestemte seg for å avlyse noe av det som stod på programmet. Begge har fått beskjed fra livlegen om å ta det mer med ro.

To store familiebegivenheter har funnet sted mens kongen har vært innlagt.

Märtha og Ari har satt til verden lille Leah Isadora, og Mette-Marit og Håkon venter kongeparets fjerde barnebarn i desember.

Hele Norges coronakart