Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongen valgte toget

Kong Harald valgte bort flyet og tok toget da han i dag skulle hjem fra bispevigslingen i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen reiste med nattog til Kristiansand, og hadde opprinnelig planlagt å reise hjem med fly fra Kjevik ettermiddagen. Men kong Harald droppet flyet og Gardermoen, og valgte heller en makelig retur i kongevognen.

Det var ventet store trafikkproblemer på Gardermoen på grunn av snøfall, men ifølge kabinettsekretær Magne Hagen er ikke frykten for forsinkelser årsaken til endringene. Det var vel så bekvemt å ta tog, sier Hagen.

- Vi hadde ikke flyforsinkelser i tankene da vi for to uker siden valgte å ta toget tilbake. Etter litt regning kom vi frem til at kongen ikke sparer særlig mye tid på å ta flyet til Kristiansand etter at Fornebu ble nedlagt. Da er det vel så bekvemt å ta tog. Det tar kongen fem minutter å reise fra Skaugum til Asker stasjon, mot én time til Gardermoen, sier Hagen til NTB.

NSB satte opp et ekstratog for å frakte kong Harald og hans følge til Kristiansand. Slik pleier det å være når kongen tar toget.

- Det er mer regelen enn unntaket at vi setter opp et ekstratog for kongen, sier informasjonssjef Jan-Egil Nyland i NSB persontrafikk.

Togturen mellom Kristiansand og Asker tar cirka fire og en halv time, og kongen er ikke alene om å foretrekke tog fremfor fly på denne strekningen. Dette er en av strekningene hvor NSB har opplevd sterkest vekst etter åpningen av den nye hovedflyplassen på Gardermoen.

(NTB)