Kongen vil ha flere kroner

Kong Harald vil ha lønnsøkning på 400.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dersom Stortinget går med på Slottets lønnskrav for 2008, har kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hatt en lønnsøkning på rundt 38 prosent de siste seks årene, skriver VG.

I 2002 mottok kongeparet seks millioner kroner til privat bruk, neste år kan de putte 8,3 millioner kroner i skattekista. Helt skattefritt.

Dugelig påleggHoffsjef Rolf Trolle Andersen ber i et brev til Fornyings- og adminitrasjonsdepartemenet om at kongeparet får en lønnsøkning på 400.000 kroner i 2008. Trolle begrunner ønsket om lønnspålegget med en forventet lønnsvekst på 4,5 prosent. Gjennomsnittslønna blant alle heltidsansatte i Norge var ifølge Statistisk sentralbyrå 361.656 kroner i 2005.

SkattefrittApanasjen er skattefrie penger de kongelige mottar til personlig bruk. I tillegg blir alle utgifter til drift av hoffet og all offisiell aktivitet dekket på annet vis. Kongeparet skulle derfor være godt forsørget, selv om de ikke skulle få gjennomslag for ønsket oom høyere lønn.

Ingen garantiUnderdirektør Oskar Petter Jensrud i Fornyings- og administrasjonsdepartementet sier til VG at det ikke er noen garanti for at Kongehuset får gjennomslag for ønsket, og at det ikke eksisterer noe prinsipp om at de kongelige får det får det de ber om uten videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer