Kongens båt mot kongen

Det unge mannskapet bestående av de mest lovende seilerne i Norge har fått låne kongens gamle båt for å gi kong Harald konkurranse fram mot VM. I dag klokka 1500 kaster de loss og begir seg Færder-seilasen i vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Færderseilasen fyller 50 år og er en av verdens største regattaer. Sammen med 1075 andre seilbåter med 7000 til 8000 mennesker om bord, fra hele Sør-Norge, skal de to kongsbåtene kappseile mot Færder fyr ytterst i Oslofjorden.

Unge mot gamle

- Vi håper å være framme i Horten i morgen tidlig, sier en fra besetningen om bord på «Fram XII», Peer Moberg.

Sammen med ni andre seilere, har han fått låne kongens gamle seilbåt for å gi kongen konkurranse fram mot VM i seiling, som starter om tre uker.

- Mannskapet vårt har en gjennomsnittsalder på 28 år, mens kongens båt hovedsakelig består av middelaldrende menn. Deres båt er raskere enn vår, men vi håper å slå dem likevel, sier Moberg.

OL-premierte

Peer Moberg og Ole Petter Pollen er medaljevinnere fra OL i Seoul og har brukt de siste fire årene på å perfeksjonere seg i seiling. De er sikre på å gi kongen en god match. Under helgas trening fikk de god vind i seilene.

- Vi fikk så god fart at vi kunne gi kongen en «stekning» (360 graders runding) før vi dro i mål, sier Moberg og understreker at han og mannskapet er svinseriøse før helgas regatta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer