«Kongens» gullpistol under hammeren

Men TV-auksjonisten får ikke vise Elvis-pistolen på skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå har du muligheten til å sikre deg din egen gyldne pistol. Pistolen, en Walther PPK 9mm. som tilhørte Elvis Presley, skal auksoneres bort sammen med flere andre Elvis-gjenstander, blant annet hans Smith&Wesson håndjern, som han fikk av sheriff Bill Morris i byen Shelby i Memphis. Elvis var storsamler av politiskilt og sheriffgjenstander, og ble blant annet æressheriff i Shelby.

Den gyldne pistolen skulle egentlig gå under hammeren på en TV-auksjon i England, men myndighetene har satt en stopper for begivenheten fordi lovverket forbyr TV-annonsering av håndvåpen.

I stedenfor har Auction-world TV bestemt seg for å auksjonere den bort på sine hjemmesider. Da denne saken var skrevet, var pistolbudene kommet opp i 10100 pund (omlag 125 000 kroner).

Mandag 16. august er det 27 år siden Elvis «the King» Presley døde.

007 ELVIS: Det er ikke bare James Bond som måtte handskes med gyldne pistoler. Elvis Presley hadde sin egen, med innskripsjonen TCB - hans livsmotto «Taking Care of Business».
SKUDDKLAR: Elvis hadde flere pistoler i samlingen. Gull-waltheren var blant favorittene, her godt plantet i «kongens» hånd.