Kongens hjerte

Det er nesten umulig å komme fra Tuengen allé og bli et menneske for hele Norge. Sonja har klart det - endelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SONJA HARALDSEN kom inn i det norske kongehus med et skohorn. Riktignok er avstanden fra Vinderen i Oslo til Slottet på Drammensveien ganske kort, både geografisk og sosialt. Likevel var det en utfordrende tanke: datteren til en konfeksjonshandler i Storgata som Norges kronprinsesse og dronning? Det ble rynket på nesa, både i villa og våningshus. Daværende statsminister Per Borten spurte kronprins Harald rett ut om hva han ville gjøre dersom han ikke fikk samtykke til å gifte seg med Sonja. Harald var meget klar i sitt svar: Da ville han forbli ugift.

DEN AVGJØRELSEN har stått seg godt. Ikke minst er det synlig i forbindelse med kongens hjerteoperasjon og den etterfølgende rekonvalesensen. 68 år gamle Sonja er høyt og lavt og det svinger følelsesmessig mellom begravelser (paven og operettefyrsten av Monaco) og datterens fødsel. Dusinvis av medaljemottakere tas imot på Slottet, audienser går på løpende bånd, bare avbrutt av reiser rundt omkring i Norge. Den skiglade dronningen tyner jernhelsen og trosser livlegens «ordre» om å trappe ned. I pressen har aktiviteten skapt et nytt begrep. Nå er det Turbo-Sonja som farer over landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer