Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongens hus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kongefamiliens popularitet er svekket etter avisskrivingene om rehabiliteringen av Slottet. Det er kanskje ikke så rart. Slottet assosieres med kongefamilien, og reportasjene har jo også avslørt at både kongen og dronningen har spilt en vesentlig rolle under framdriften av prosjektet. De sterke motsetningene mellom Statsbygg og Slottet kan ha etterlatt inntrykk av at kongeparet har vært kravstore selv om løveføttene som har vært ute og gått bare er forgylte.
  • Dagens kongepar blir målt mot et monument av en konge som på slutten hadde nesten 100 prosents oppslutning. Kong Olavs popularitet er antakelig uslåelig. Men striden om ombyggingen har også vist at oppslutningen om de kongelige kan være en flyktig sak hvis de kongeliges handlinger blir kontroversielle. Harald og Sonja får trøste seg med at de ikke er det eneste ekteparet som har brent seg på husoppussing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!