Kongens tante, prinsesse Kristine, er død

Døde i sitt hjem i Spania.

HAR GÅTT BORT: Prinsesse Kristine var gift med kronprinsesse Märthas lillebror, prins Carl Bernadotte, som døde i 2003. Arkivfoto: Jon Eeg NTB scanpix
HAR GÅTT BORT: Prinsesse Kristine var gift med kronprinsesse Märthas lillebror, prins Carl Bernadotte, som døde i 2003. Arkivfoto: Jon Eeg NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongefamiliens kjære tante Kristine Bernadotte er død, 82 år gammel. Hun døde i sitt hjem i Spania tirsdag.

Prinsesse Kristine var gift med kronprinsesse Märthas lillebror, prins Carl Bernadotte, som døde i 2003. De to var i mange år faste julegjester hos kongefamilien på Kongsseteren og på Skaugum helt fra kong Olavs tid.

Etter at ektemannen døde, var norskfødte Kristine en like kjær gjest hos kong Harald og dronning Sonja. Senest i fjor feiret hun jul hos den norske kongefamilien, og hvert år fulgte hun dem til julegudstjenesten i Holmenkollen kapell. Hun var også til stede ved runde fødselsdager, brylluper og andre jubileer i kongefamilien.

Prinsessen var prins Carls tredje kone. De hadde ingen barn sammen, men hun var en viktig person for prinsens barn og barnebarn fra tidligere ekteskap.

Prinsesse Kristine var født Rivelsrud og var søster av Jan Rivelsrud, som sammen med sin svoger prins Carl startet hotellkjeden Rica.

Lørdag ettermiddag var det minnegudstjeneste for prinsesse Kristine i den norske sjømannskirken i Calahonda i Spania, der hun og prins Carl hadde sitt hjem.

Hun skal senere bisettes fra Drottningholms slottskirke i Stockholm, der representanter for både den norske og svenske kongefamilien vil være til stede.

(NTB)