Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongeørn skutt i Møre og Romsdal

Politiet etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet innleder etterforskning etter at en kongeørn søndag ble funnet skutt med hagl i Fossdalen i Rindal i Møre og Romsdal.

Kongeørnen som ble funnet var ikke flygedyktig og var i dårlig tilstand, men det er likevel håp om at den kan overleve, skriver Adresseavisen.

- Dette er alvorlig miljøkriminalitet, og saken blir anmeldt til politiet, sier Jostein Sandvik i Statens Naturoppsyn.

Lensmannen i Rindal vil etterforske saken. Miljømyndighetene er svært interessert i tips.

- Skal en komme til bunns i saker som dette, er en ofte avhengig av hjelp fra publikum. Det er synd at det fortsatt er folk som opptrer slik overfor rødlisteartene i naturen, sier Sandvik.

Den aktuelle kongeørnen ble observert torsdag i forrige uke, men først søndag klarte Lars Løfaldli i Direktoratet for naturforvaltning å fange den. Da hoppet fuglen på bakken og var ikke lenger i stand til å fly. Kongeørnen ble fraktet til Trondheim der den mandag ble røntgenundersøkt. Det ble funnet fem hagl i kroppen.

- Det ble ikke konstatert brudd i noe bein. Sannsynligvis kapsler haglene seg inn. Vi har tro på at den vil klare seg, sier Sandvik.

Kongeørnen vil bli overbrakt til en spesialist som ta seg av den inntil den kan slippes fri igjen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!