Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongeparet har landet i Lærdal

Kong Harald og dronning Sonja har landet med helikopter i Lærdalsøyri. De vil møte noen som er rammet av storbrannen og bli informert om kriseberedskapen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÆRDAL (Dagbladet): Kong Harald og dronning Sonja ble mottatt i Lærdal av fylkesmann Anne Karin Hamre,
ordfører Jan Geir Solheim og politimester Ronny Iden.

Turen gikk direkte videre til Villakssenteret i Lærdal der de blir informert om brannen og krisetilstanden som har vært i Lærdal siden lørdag kveld klokka 22.53. Rådmann Alf Olsen jr. vil orientere kongeparet om hvilke planer kommunen har lagt for å komme tilbake til et mer normalt dagligliv.

Vil se branntomta Etter dette skal kong Harald og dronning Sonja besøke Lærdalsøyri skole. Seinere på dagen skal de møte en familie i Lærdal og bli vist inn i ett av husene som står igjen mellom brannruinene. De skal også bli vist tomta der politiet mener at brannen startet lørdag kveld før de kjører videre til sykehuset i Lærdal.

Kongeparet blir tre timer i Lærdal, et sted hvor spesielt kong Harald kjenner godt etter mange turer langs elva her med laksestang.

Lærdal kommune melder nå at det er totalt 40 bygninger som er helt nedbrent. Av disse er det 17 boliger. De andre bygningene er garasjer, uthus, en kafé og forsamlingshus.

Politiet ønsker å få tilsendt bilder og video som er tatt i Lærdalsøyri da brannen herjet natt til søndag. Regionlensmann Åge Løseth sier at etterforskningen av brannen er avsluttet i branntomta der brannen startet.

Brannfunn analyseres - Den kriminaltekniske etterforskningen har pågått i branntomta. Det som er funnet der skal nå analyseres. Samtidig pågår det taktisk etterforskning med avhør av vitner og innhenting av opplysninger. Vi har ikke noe nytt å melde om dette i dag, sier Løseth.

MOTTATT: Kongeparet ble mottatt av Jan Geir Solheim. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
MOTTATT: Kongeparet ble mottatt av Jan Geir Solheim. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

Kriminaltekniker Jan Bjarte Skrøppa har jobbet flere dager i ruinene av huset der brannen startet. Han sier at de har søkt etter flere ting i ruinene.

- Det elektriske anlegget er av interesse for oss, men det er også annet utstyr som var i huset. Det meste er brent opp, eller er delvis ødelagt av flammene. Vi må sette det vi finner sammen i et puslespill. Jeg tør ikke å si hvor lang tid vi må bruke før vi kan si med sikkerhet hvor brannen startet i boligen og fortelle om brannårsaken, sier Skrøppa.

MØTER HELTENE: Kong Harald og dronning Sonja møter helter blant brannmennene og andre fagfolk som vil orientere om dramatikken som herjet Lærdalsøyri sist helg.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MØTER HELTENE: Kong Harald og dronning Sonja møter helter blant brannmennene og andre fagfolk som vil orientere om dramatikken som herjet Lærdalsøyri sist helg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart