Kongeparet hjem i kveld

Kong Harald og dronning Sonja avbrøt i dag vinterferien i Østerrike på grunn av det dårlige været. Kongeparet er ventet til Oslo med rutefly fra Zürich i løpet av kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kongen og dronningen er nå på vei til Zürich der de etter planen vil prøve å komme seg med rutefly til Oslo i kveld, sa assisterende kabinettsekretær Vigdis Wiesener Jorge til NTB tirsdag ettermiddag.

Værfast

Kongeparet har sittet værfast i Østerrike siden søndag ettermiddag.

De skulle etter planen ha tilbrakt en uke i Lech på privat vinterferie etter å ha fulgt de første dagene av VM på ski i Ramsau. Dårlig vær og like dårlige værmeldinger har ført til at kongeparet har endret sine ferieplaner og valgt å reise hjem. Kongeparet og deres følge har de siste dagene bodd på hotell i landsbyen Pettnau etter at et snøras sperret toglinjen mellom Bischofshofen og St. Anton.

Ingen planer

Det er ikke klart hvilke planer kong Harald og dronning Sonja har for resten av vinterferien, som nå blir tilbrakt i Norge.

- De har jo mange steder de kan reise til, men vi har foreløpig ikke fått noen signaler om hvor de vil tilbringe de siste vinterferiedagene fram til søndag, sier Wiesener Jorge.

Kongeparet har flere steder å velge mellom om de ønsker å tilbringe resten av ferien i egne stuer. Både Kongsseteren, Prinsehytta i Sikkilsdalen og kongeboligen Nordre Jørstad gård på Maihaugen i Lillehammer kan være aktuelle steder å oppholde seg de siste feriedagene. Men kong Harald vil neppe velge et sted der han er avskåret fra å følge VM-innspurten på TV.

Det har vært spekulert i om prinsesse Märtha Louise skulle ha sluttet seg til sine foreldre i Lech, men slike planer kjenner ikke Wiesener Jorge til.

Prinsessen oppholder seg for tiden i Sør-Spania der hun trener og deltar i konkurranser i sprangridning.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer