Kongeparet omringet av folket

CAPE TOWN (Dagbladet): Endelig kom kongeparet tett på det virkelige folket i Sør-Afrika. På idrettsstadion i den lutfattige bydelen Khagelitsha ble Harald og Sonja omringet av opprømte unger som ville snakke med de kongelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun virket så hyggelig, og så har jeg aldri hilst på en dronning før, sa ti år gamle Sheena til Dagbladet.

Sheena var en av flere hundre som hadde samlet seg til gateløpet «Fun Run». Det ble et idrettsarrangement der handikappede i rullestol startet først, og hvor flertallet av de øvrige deltakerne løp barbeint.

Sonja fyrte av startskuddet, men overleverte også tegningene til fornyelse av det enkle idrettsanlegget. Norges Idrettsforbund er engasjert i dette, og Arne Myhrvold var til stede og samlet kanskje noen poeng for sitt kandidatur til medlemskap i Den internasjonale olympiske komité.

Det er en verden fjernt fra livet i Khagelitsha. Ingen vet hvor mange mennesker som bor i brakkebyene rundt Cape Town, bare at det er mellom en halv og en hel million.

- Livet her er både vakkert og jævlig på en gang. Menneskene er flotte, men fattigdommen er forferdelig, sier den norske fredskorpsarbeideren Roar Askheim. Han jobber med ungene i bydelen.