Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongeregning skulle ikke vært sendt

Rikshospitalet har sendt en uforbeholden unnskyldning til kongehuset, etter at det ble sendt regning til Oslo kommune for behandling av et medlem av kongefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi beklager at kongefamilien er blitt trukket inn i denne saken. Familien skal i høyeste grad få slippe å bli involvert i slike tekniske ting som har med betaling å gjøre. Det er en ære å gi dem den beste behandling. Det har vi gjort helt fra dette hospitalet ble etablert, sier direktør Åge Danielsen til Aftenposten.

Torsdag ble det kjent at sykehuset hadde sendt regning for behandlingen av en kongelig til Oslo kommune.

- Ikke nødvendig

Kabinettsekretær Magne Hagen på Slottet opplyser at det ikke er nødvendig å be kongefamilien om unnskyldning.

- Slottet var orientert om at det var et spørsmål internt på Rikshospitalet om betaling for sykehusbehandling. Det var heller ingen overraskelse at det nådde mediene, sier kabinettsekretær Magne Hagen.

Regel-notat

Sykehuset hadde også i et notat bedt Sosial- og helsedepartementet om klarere regler for hvem som skal betale regningen for kongelig behandling. Det allmenne regelverket tilsier at det er hjemfylket som skal betale om vedkommende blir behandlet på Rikshospitalet. Kongefamiliens bolig Skaugum ligger i Akershus fylke.

- Notatet skulle aldri vært sendt, medgir sykehusdirektør Danielsen.

Rikshospitalet har automatiske rutiner som er slik at regninger går ut til det fylket pasienten bor i. Som følge av feilen bestemte Rikshospitalet torsdag å endre rutinene. Kongelig, medisinsk behandling skal heretter sperres fra det ordinære systemet.

(NTB)