STOPPET: Kongeparet er på fylkesbesøk i Sør-Trøndelag. Kongen og Dronningen opplevde at kongeskipet mistet motorkraften onsdag kveld.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STOPPET: Kongeparet er på fylkesbesøk i Sør-Trøndelag. Kongen og Dronningen opplevde at kongeskipet mistet motorkraften onsdag kveld.Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Kongeskipet måtte slepes

Mistet strømmen og fikk motorstans til havs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På facebooksiden til Kronprinsparet ble det lagt ut følgende melding klokken 1848 onsdag kveld:

«Kongeskipet fikk rett etter avgang fra Bessaker stans på alle hjelpemotorer noe som førte til at skipet mistet strømmen. For sikkerhets skyld fikk Kongeskipet en sleper ombord i kystvaktfartøyet som ledsaget Kongeskipet under fylkesturen i Sør-Trøndelag. Etter kort tid fikk man startet alle motorer og alt er i orden. Kongeskipet forventes å ankomme Stokkøya etter programmet.»

Kongeparet er på offisielt besøk og besøkte Osen kommune i Sør-Trøndelag tirsdag formiddag.

Videre til vindmøller Etter besøket i Osen tirsdag formiddag dro kongeparet videre til Bessaker i nabokommunen Roan. Det blir også en tur opp på Bessakerfjellet for å se nærmere på vindmølleparken der.

Seks kystkommuner i Sør-Trøndelag ble plukket ut som mål for årets fylkesreise for kongeparet. Turen startet offisielt på Hitra og Frøya tirsdag, men besøket tjuvstartet mandag kveld i Trondheim, der kongeparet deltok på åpningen av utstillingen «Fra Berliner til Buick» om kongelige kjøretøyer, ifølge NTB.

Fylkesturen avsluttes torsdag med besøk til Åfjord og Bjugn. Ett tema den dagen blir hvordan Bjugn kommune har jobbet med å fremme bevissthet, identitet og tilhørighet i kommunen etter den negative omtalen kommunen ble knyttet til på 1990-tallet.

Kongeparet bor på kongeskipet Norge under hele turen i Sør-Trøndelag. De vil avslutte turen med å holde en middag om bord for spesielt inviterte fra alle de besøkte kommunene mens skipet ligger utenfor tusenårsstedet Mølnargården i Bjugn.