Kongevenn i skuddrama: - Hadde «jævlig flaks»

Anders «Aje» Philipson (68) skulle løfte vekter. Så slo gullsmedranerne til.

MIDT I DRAMAET: Anders «Aje» Philipson måtte kaste seg ned på gulvet da politiet åpnet ild mot gullsmedranere. Foto: Johanna Berglund / Expressen
MIDT I DRAMAET: Anders «Aje» Philipson måtte kaste seg ned på gulvet da politiet åpnet ild mot gullsmedranere. Foto: Johanna Berglund / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dramaet fant sted etter et gullsmedran på Engelbrektsgatan i Stockholm - rett ved treningsstudioet der kongevennen «Aje» Philipson pumpet jern - tirsdag 6. mars.

Tre menn er pågrepet, siktet for grovt ran.

Kastet seg på gulvet Kongevennen Anders «Aje» Philipson var på trening på Metropolis gym på Birger Jarlsgatan da det smalt, og måtte kaste seg ned på gulvet da over 10 av politiets kuler fløy gjennom vinduene på studioet.

- Først trodde jeg at det var kinaputter, det er jo ikke så sannsynlig at man havner mitt i en skuddveksling på treningsstudioet, sier  Philipson til Expressen.

- Jeg vet ikke om jeg hørte kulene eller smellene når kulene gikk gjennom ruta - det var jo elleve skudd totalt, og så slo de inn i veggene både her og der. Jeg trodde først ikke det var skudd, men da noen begynte å rope at vi skulle gjemme oss og ropte «de skyter der ute» ble vi jo litt engstelige, sier Philipson.

- Jævlig flaks Anders «Aje» Philipson slapp uskadd fra dramaet - og priser seg lykkelig for det:

- Etter hver eneste trening sitter jeg og tar en proteinshake rett ved der skuddene gikk inn. Så det var en jævlig flaks.

Ranerne skjøt mot politiet med en startpistol, ifølge statsadvokat Håkan Roswall.

Politiet etterforskes nå av den svenske ekvivalenten til Spesialenheten for politisaker, da det trolig bare vare ordensmakta som hadde og brukte skarpe skudd.