Kongevenn ranet

Navn: Stein Erik Hagen Alder: 42 Yrke: Kjøpmann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen skal ha stjålet skinn-nikkersen til Stein Erik Hagen. Båtskjøtet på hans 53 fot store havseiler «Canica» er forsvunnet under mystiske omstendigheter. En rekke takkekort også. Hvorfor er det alltid slik at de snille får gjennomgå?

På Grefsen tuslet han ensom rundt, lyttet til Schubert og plukket markblomster i Maridalen, ifølge onde tunger, mens sannheten er at tenåringen gikk på popkonserter som alle andre - ifølge egne dementier.

Han lønner sine kassaekspeditører som slaver, hyler jantesegmentet, mens sannheten er at «jeg bare hever lønna mi»: 24,4 millioner kroner. Han blir ruinert, har Hagen advart, om ikke staten Norge slutter å ta fra de rike. Ubehøvlet, sier folk, å kjøpe seg kongevennstatus ved å pådytte Märtha Louise en hest, og så glemmer de at kong Hakons eneste baktanke er å gi nasjonens ungdom et ideal - prinsessa på gampen - så de slipper å trøste seg med dop og vold.

«Han er imot vold også nå,» stønnes det på tilskuerbenken, og så kommer de drassende med hans en gang så brennende ønske om å bombe Hanoi. Han blir lystig til sinns av å lese Johannesevangeliet. Hvert år deler han ut tusener på tusener av rimi lige matpakker til narkomane og uteliggere. Krigersk, han?! Vietnam var jo en frihetskrig, som han har minnet oss om, og hvor billig ville egentlig kneipen vært i dag - om alle samfunnsborgere med silkedress i skapet var 68-ere?

Med feite overskrifter øser han ut millioner på hytter, naust og tennisbane på Oterøy i Kragerø. Så oppsiktsvekkende, liksom, at han eier og flyr femseters helikopter, bruker en million kroner på sitt eget fødselsdagsselskap, skyter halvtamme fasaner sammen med kongen, og er ett av Annerledeslandet Norges siste medlemmer av partiet Høyre.

Men oppi oppkoket av overkrifter forsvinner nyanser som at det er en prestasjon å fly når synet på venstre øye er så svakt at han må presisere at det ikke er blindt. Når adelstilpassede fasaner faktisk er vanskelig å treffe. Og at han nesten stemte nei til EU - for nye EU-regler holdt på å ødelegge elgjakta for ham noen år tilbake. Norsk næringsliv har to askeladder: Røkke og Hagen. Den ene startet med ei fiskeskøyte til havs, den andre med en dagligvarebutikk på Ås. Det gikk dem riktig vel i livet. Unorskt, er det! Så flagger vel også Hagen ut: «Hvorfor skal ikke jeg gjøre som Røkke,» har han advart. På Holmenkollen får han ikke en gang ha sin skinn-nikkers i fred.