Kongevogna klar for brudeparet

Med eget lokomotiv og muligens noen pressevogner på slep, legger kronprinsparet ut på tur i NSBs kongevogn 29. september. Tirsdag viste NSB fram innsiden på vognen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er i ferd med å planlegge turen som paret legger ut på 29. september. Hele ferden er ikke fastlagt, men den første turen går til Lillehammer, deretter til Hundorp og Kvam før de ankommer Dombås på kvelden. Derfra skal de videre til Oppdal, og de reiser tilbake til Oslo igjen 3. oktober, sier planlegger Tore Nilsen ved NSB drift- og teknikk til NTB.

Flere rom

Den 26 meter lange kongevognen erstattet den gamle kongevognen fra 1962 i forbindelse med Lillehammer-OL i 1994. Vognen består hovedsakelig av en salong som kan gjøres om til spisesal og konferanserom.

Kongen og dronningen har egen sovekupé og omkledningsrom med tilstøtende dusj og toalett. Vognen har også to gjestekupeer med soveplass, kjøkken og gjestetoalett samt vaktrom for kongefamiliens politivakter.

- Det vil være et eget lokomotiv som trekker vognen på turen. Sannsynligvis vil det også bli hengt på vogner med presse, sier Nilsen og viser til den voldsomme interessen kongeparet ble til del på sin signingsferd som også delvis foregikk med tog.

Gjesteliste

Gjestelista for togturen er foreløpig ikke klar, men Nilsen regner som ganske sikkert at kronprinsparet ikke vil reise alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer