DOMMEN KOMMER SENERE: Dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo kommer trolig torsdag i neste uke, en dag senere enn opprinnelig planlagt. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
DOMMEN KOMMER SENERE: Dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo kommer trolig torsdag i neste uke, en dag senere enn opprinnelig planlagt. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADETVis mer

Kongo-dommen utsatt

Dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo kommer trolig torsdag i neste uke, en dag senere enn opprinnelig planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo kommer trolig torsdag i neste uke, en dag senere enn opprinnelig planlagt.

- Domsavsigelsen vil finne sted torsdag 10. juni, opplyser kaptein Camille Ilonga Dha Mwanzo ved militærtribunalet i Kisangani til VG Nett. Det er ikke oppgitt noen grunn for hvorfor dommen kommer en dag senere enn det som først ble opplyst. De to nordmennene står for tredje gang tiltalt for spionasje og drap på sjåføren Abedi Kasongo.

Tjostolv Moland og Joshua French er to ganger dømt til døden i Kisangani øst i Kongo, men i april ble dommen tilsidesatt av High Court i hovedstaden Kinshasa. Saken ble sendt tilbake til ny behandling i den militære domstolen, og retten ble satt 25. mai. Moland og French ble pågrepet i mai 2009. De risikerer igjen å bli dømt til døden.

I tillegg kreves den norske staten for 30 milliarder kroner i erstatning for spionasje. Norske diplomater har allerede vært i samtaler med kongolesiske myndigheter med tanke på utlevering av de to nordmennene. En formell prosess vil ikke bli satt i gang før det foreligger en rettskraftig dom. (NTB)