Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongo-dommen utsettes til over helga

- Vi må endre flere elementer i dommen, sier en av dommerne til Dagbladet.

DOMMEN UTSETTES: Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland må vente til over helga med å få dommen i ankesaken. Bildet er fra siste rettsdag sist lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DOMMEN UTSETTES: Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland må vente til over helga med å få dommen i ankesaken. Bildet er fra siste rettsdag sist lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): Domsavsigelsen i ankesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French er flyttet fra lørdag til tirsdag neste uke.

- Vi ville gjerne gjenomført domsavsigelsen på lørdag, som opprinnelig planlagt, men vi sitter fortsatt og skriver, sier oberstløytnant Frederic Embu Anieng til Dagbladet.

Han er en av fem i dommertribunalet som avgjør nordmennenes skjebne.

- Mange ting i ankesaken er forskjellig fra første rettsrunde. Noen av de sivile saksøkerne er ikke kvalifiserte til erstatning, og vi må se bort fra deres krav. Detaljer vil jeg ikke gi nå, de kommer i domsavsigelsen på tirsdag, sier Frederic Embu Anieng til Dagbladet..

- Kan også andre deler av dommen bli endret?

- Det vil jeg ikke si noe om, siden jeg bare har ansvar for de svilie saksøkernes erstatningskrav, sier oberstløytnanten til Dagbladet.

Tjostolv Moland har i dag fått ny celle i sentralfengslet i Kisangani. Han har tidligere delt celle med seks soldater, men nå er han flyttet til andre siden av fengselsgården. Der deler han celle med to tidligere politimenn.

Etter det Dagbladet forstår er Moland ikke tilfreds med dette, på grunn av dårlige erfaringer med kongolesisk politi.

- Fengselsledelsen truet meg med isolat hvis jeg ikke godtok flyttingen, sier Moland til Dagbladet.

Det norske utenriksdepartementet har på grunn av visumproblemer for tiden ingen representanter i Kisangani. Men en ny UD-representant kan være på plass i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media