Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongo-dommer ville frifinne nordmennene

Ønsket å oppheve dødsdommen mot French og Moland.

- GROV SAKSBEHANDLINGSFEIL: Visepresidenten i militærdomstolen i Kisangani, Frederic Embu, sier at torsdagens stadfesting av dødsdommen mot Moland og French var feil. Foto Øistein Monsen
- GROV SAKSBEHANDLINGSFEIL: Visepresidenten i militærdomstolen i Kisangani, Frederic Embu, sier at torsdagens stadfesting av dødsdommen mot Moland og French var feil. Foto Øistein Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En av dommerne i rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French ønsket å oppheve dødsdommen mot nordmennene.

Visepresidenten i militærdomstolen i Kisangani, Frederic Embu, sier at torsdagens stadfesting av dødsdommen mot Moland og French var feil.

Embu sier til VG at det var galt å bruke Molands angivelige tilståelsesbrev som grunnlag for dommen.

- Retten har selv krevd at Moland skulle få tilsyn og behandling av psykiater fra Kinshasa. Den samme retten valgte likevel å dømme uten at han hadde fått slik behandling. Det er en grov saksbehandlingsfeil, så jeg tror den militære høyesterett i Kinshasa vil oppheve denne dommen, sier Embu.

Embu påpeker at flere beviser taler mot nordmennene, men sier at han tror at de mange saksbehandlingsfeilene vil bli tatt tak i av høyesterett.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media