Kongo-fangene innrømmer at de var på oppdrag

Tjostolv Moland og Joshua French har stått beinhardt på at de var på «guttetur» i Kongo.

VAR PÅ KARTLEGGINGSOPPDRAG: Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) fotografert da de fikk dødsdommen. Nå har advokat Morten Furuholmen gjort det klart at de to ikke var på guttetur i Kongo. Foto: Torgeir P. Krokfjord/DAGBLADET
VAR PÅ KARTLEGGINGSOPPDRAG: Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) fotografert da de fikk dødsdommen. Nå har advokat Morten Furuholmen gjort det klart at de to ikke var på guttetur i Kongo. Foto: Torgeir P. Krokfjord/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Advokat Morten Furuholmen kalte i går inn til pressekonferanse for å redegjøre for sitt besøk i Kongo. Han er betalt av en ukjent privatperson, og oppnevnt av Akershus fylkeskommune for å bistå Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27). På pressekonferansen ble Furuholmen spurt om han hadde informasjon om hvorfor French og Moland befant seg i Kongo.

— Det de har forklart meg, er at de, som alle vet, har forsøkt å etablere et sikkerhetsselskap i Kampala, som da har hatt ulike sikkerhetstilbud, deriblant også beskyttelse av grupper og personer som ønsker å bevege seg på kongolesisk territorium, sa Furuholmen på direkte spørsmål.

— De har da altså kjørt en motorsykkel på en vei i Kongo lovlig, de gjorde seg kjent i et område hvor de hadde en tanke om å tilby seg sombeskyttere eller ledsagere for grupper som ønsker å kjøpe tjenester og operere eller bevege seg i Kongo.

Dermed forkaster Furuholmen de to dødsdømtes tidligere  forklaring om at de var på en kulturhistorisk guttetur.

To rekognoserings- turer— Vi var på guttetur, ikke noe annet, sa Joshua French til Dagbladet 24. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer