BLIR TROLIG OVERFØRT: Men frakten av Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French er utsatt til i morgen. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
BLIR TROLIG OVERFØRT: Men frakten av Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French er utsatt til i morgen. Foto: Tore Bergsaker/DagbladetVis mer

- Kongo-overføring utsatt til i morgen

Fordi flyet ikke gikk i dag, får Dagbladet opplyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overføringen av Tjostolv Moland og Joshua French til Kinshasa er flyttet til i morgen, får Dagbladet opplyst.

Utsatt ACC-ruteflyet de to skulle fraktes til Kongos hovedstad med går ikke i dag, og dermed måtte reisen utsettes.

Joshua French opplyste selv i går til Dagbladet at han og Moland skulle overflyttes.

- Vi var ved hovedinngangen for ti minutter siden. Der var oberst Gaston Shomari og fengselsdirektøren. De sa at de skal flytte oss til Kinshasa i morgen. Vi blir hentet klokka ti her i fengselet, fraktes til det militære hovedkvarteret, og midt på dagen i morgen skal vi flys til Kinshasa, sa French.

Dagbladet har i dag snakket med flere sentrale kilder, og det kommer nå motstridende meldinger om hva som skjer ved en eventuell overføring.

Avviser Fengselsdirektør Kudura Ramazani avviser i dag at en overføring er nært forstående, men ønsker ikke å utdype hvorfor situasjonen er annerledes enn i går.

Det har de siste dagene vært voldsomme opptøyer inne i sentralfengselet i Kisangani, og norsk UD har gjentatte ganger sagt til kongolesiske myndigheter at de to må flyttes til hovedstaden Kinshasa.

En flytting sees på som første steg på veien for en utlevering til Norge.

- Det har vært signaler om bevegelser, men jeg tar ingenting for gitt før det faktisk skjer. Men det er veldig positivt at vi ser en bevegelse, for det er jo noe vi har jobbet for lenge, sa advokat Morten Furuholmen, som representerer de to norske fangene, til Dagbladet i går.