Kongos forsvarsminister: - French og Moland kranglet hele tiden

Kongos forsvarsminister sier han ba Kai Eide respektere den kongolesiske rettsprosessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KINSHASA (Dagbladet): Noe av det aller første spesialutsending Kai Eide gjorde da han kom til Kinshasa torsdag var å ordne et møte med den mektige kongolesiske forsvarsministeren Alexandre Luba Ntambo. Han har det øverste politiske ansvaret for de militære justismyndighetene som nå har tiltalt Joshua French for drap på Tjostolv Moland.

Han er også ansvarlig for den domstolen som eventuelt skal arrangere ny rettssak. Eides mål er å løse saken slik at French så raskt som mulig kan komme tilbake til Norge. Første dagen på jobb i Kongo fikk ikke eide noen løfter om løsning fra forsvarsministeren.

 - Jeg sa det samme til den norske spesialutsendingen som jeg har sagt til den britiske tidligere. Nå skal jeg gjenta det for deg: De to nordmennene begikk alvorlig kriminalitet sammen, det kan ingen tvile på. Ingen må tro at utlendinger ikke kan bli stilt for retten i Kongo, selv når man dreper. Jeg vet ikke om noen regler i noe land over hele verden som sier at kriminelle ikke blir rettsforfulgt bare fordi de er utlendinger. Disse to begikk alvorlig kriminalitet. Norsk presse gir inntrykk av at vi tiltaler uskyldige her, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer