Kongressen ga Bush en skikkelig smekk

Gikk imot president George W. Bushs plan om å sende flere soldater til Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Representantenes hus ga president George W. Bush en skikkelig smekk da en resolusjon som uttrykker misnøye med hans strategi for Irak ble vedtatt med stort flertall.

Det hvite hus avviste straks resolusjonen som ikke er bindende, og advarte demokratene mot å kutte bevilgningene til krigen i Irak.

Han gjorde det klart at planen om å sende ytterligere 21.500 soldater til Irak går sin gang uten hensyn til resolusjonen. Som øverstkommanderende for USAs væpnede styrker er Bush ikke bundet av kongressens resolusjoner.

Samme dag vedtok Pentagon å framskynde overføringen av 1.000 av soldatene med én måned.17 republikanere Resolusjonen ble vedtatt med 246 mot 182 stemmer i kammeret der demokratene nå har et flertall på 233 mot 201. Bare to demokrater stemte mot resolusjonen, mens 17 av republikanerne sluttet seg til det demokratiske flertallet.

- Vi skriver ikke lenger ut noen blankofullmakt til president Bush i Irak-spørsmål, sa presidenten i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi.

Hun ga Bush og hans folk klar beskjed om at fredagens resolusjon bare er det første i en serie utspill om Irak-krigen som vil bli satt på dagsordenen i Kongressens annetkammer eller «underhus».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.