Kongressen i USA forlenger Burma-boikott

Senatet i den amerikanske Kongressen forlenget tirsdag forbudet mot import av varer fra Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket ble fattet med 93 mot 1 stemme, og har tidligere fått flertall i Representantenes hus. Før loven formelt kan tre i kraft, må den underskrives av president George W. Bush.

USA innførte strenge sanksjoner mot Burma i 2003, i protest mot den politiske undertrykkelsen og de massive bruddene på menneskerettighetene.

Sanksjonene innebærer også restriksjoner på eksport til Burma, på økonomiske transaksjoner og et forbud mot våpensalg til landet.

Kongresspolitikere som har arbeidet aktivt for sanksjonene medgir at de ha begrenset effekt, all de tid Kina og India har nære forbindelser med regimet i Burma. De mener likevel at USA må sette et eksempel, og ta avstand fra de militære som styrer landet.

(NTB)

I HUSARREST: Demokratiaktivist, Nobels fredsprisvinner og politiker Aung San Suu kyi sitter fremdeles i fengsel i sitt eget hjem i Burma. Her demonstrerer en aktivist i Bankok, der mange opposisjonelle burmesere bor. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang
I HUSARREST: Demokratiaktivist, Nobels fredsprisvinner og politiker Aung San Suu kyi sitter fremdeles i fengsel i sitt eget hjem i Burma. Her demonstrerer en aktivist i Bankok, der mange opposisjonelle burmesere bor. Foto: REUTERS/Sukree Sukplang Vis mer