Kongressen kan stoppe om overvåkingslov

Senatet vedtok ny lov om overvåking av terrormistenkte i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatet vedtok fredag en ny lov om overvåking av terrormistenkte i utlandet uten rettslig godkjenning.

Noen demokrater stemte motvillig for forslaget som var utarbeidet av Det hvite hus etter at president George W. Bush gjorde det klart at han ville nedlegge veto mot et demokratisk forslag som ville ha gjort rettslig godkjenning påbudt innen 15 dager. Stemmetallene var 60 mot 28.

Tidligere på dagen ble et demokratisk forslag avvist i Representantenes hus.

Demokratene mente de hadde gitt etter for krav fra Bush, men republikanerne mente demokratenes forslag ikke gikk langt nok og stemte imot dem. Forslaget fikk dermed ikke det to tredelsflertallet det trengte for å bli vedtatt.

Republikanere og demokrater arbeidet hele fredag å bli enig om en ny lov om overvåking før Kongressen innleder ferien sin. Det hvite hus tryglet kongressmedlemmene om å sende president George W. Bush et lovforslag han kunne undertegne.

Den amerikanske etterretningssjefen Mike McConnell sa at forslaget til demokratene ikke ville gi ham nok myndighet til å beskytte nasjonen og advare om angrep.

(NTB)

GÅR MOT OVERVÅKING AV UTLENDINGER: Om Bushadministrasjonen får detn som de vil, så vil USA overvåke utlendinger uten å hente inn rettslig tillatelse.