Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongressen samles igjen under hardt press etter skytingen i Florida

Flere i USA krever handling etter massakren i Florida. Mandag samles Kongressen igjen etter en ti dager lang pause, men det er foreløpig stille fra Washington.

UNDER HARDT PRESS: Både Trump, Kongressen og delstatsmyndighetene i Florida og flere andre stater har vært under hardt presse om å innføre strengere våpenkontroll etter skytingen i Florida. Bildet er fra protester i Washington 21. februar. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB scanpix.
UNDER HARDT PRESS: Både Trump, Kongressen og delstatsmyndighetene i Florida og flere andre stater har vært under hardt presse om å innføre strengere våpenkontroll etter skytingen i Florida. Bildet er fra protester i Washington 21. februar. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stille har det imidlertid ikke vært fra Det hvite hus. President Donald Trump har kommet med en lang liste over forslag til hvordan man skal unngå flere skyteepisoder ved skoler. Mandag skal han i et årlig møte med delstatsguvernører fra hele landet.

- Vi skal snakke om Parkland og den grusomme hendelsen som skjedde der forrige uke. Det skal bli et av samtaleemnene. Vi skal sette det øverst på lista, lovet Trump, som de siste dagene blant annet har foreslått å øke aldersgrensen for å kjøpe automatvåpen til 21 år, og tatt til orde for å væpne lærere.

Demokratene tviler på Trump

Flere demokrater har også uttrykt at det er sterkt behov for andre varianter av strengere våpenlover, men som kjent er det republikansk flertall både i Representantenes hus og i Senatet, så ethvert forslag er avhengig av støtte fra dem.

Demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, har også stilt seg tvilende til hvorvidt Trump faktisk vil følge opp forslagene sine.

- Den virkelige testen for president Trump og den republikanske kongressen er ikke ord og empati, men om de kommer til å handle. Vil de noensinne trosse NRA og faktisk gjøre noe? Jeg håper det blir annerledes denne gangen, sier han.

Tverrpolitisk forslag

Ingen av Trumps forslag har foreløpig fått uttalt støtte fra republikanernes ledere i Kongressen. Dermed er det uklart om de vil støtte presidentens ideer, forkaste dem helt, eller foreslå noe annet. Ifølge AP vil de isteden sannsynligvis heller vurdere et tverrpolitisk lovforslag om ytterligere styrking bakgrunnssjekken for våpenkjøp.

Dette forslaget er imidlertid upopulært ettersom det også innebærer styrking av amerikaneres våpenrettigheter.

NTB

DIREKTE: Skyting på skole i Florida. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media