ET STORT SKRITT FOR...: USA kan være på vei mot en mer bestemt klimapolitikk, etter fredagens vedtak i Kongressen. Foto: AFP PHOTO / Tim Sloan/Scanpix
ET STORT SKRITT FOR...: USA kan være på vei mot en mer bestemt klimapolitikk, etter fredagens vedtak i Kongressen. Foto: AFP PHOTO / Tim Sloan/Scanpix Vis mer

Kongressen vedtok historisk klimalov

Kraftig reduksjon i utslippene av skadelige klimagasser i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Representantenes hus i Kongressen vedtok fredag en ny klimalov, som tar til orde for en kraftig reduksjon i utslippene av skadelige klimagasser i USA.

President Barack Obama hadde på forhånd innstendig bedt de folkevalgte om å stemme for lovutkastet, som legger opp til at USA innen 2020 skal redusere utslippene av klimagasser til 1990-nivå.

Lovutkastet, som også legger opp til kvotehandel på lik linje med det en rekke europeiske land har innført, ble vedtatt med et nødskrik med 219 mot 212 stemmer.

Bare åtte republikanere stemte for lovforslaget, og hele 43 av Obamas egne partifeller i Det demokratiske partiet stemte imot.

Motstanderne mener at klimaloven vil føre til økt skattepress, og hevder at den vil ta knekken på amerikanske arbeidsplasser i en tid der landet opplever dramatiske økonomiske nedgangstider.

Lovutkastet blir nå oversendt til Senatet i Kongressen, der det ifølge politiske analytikere kan møte enda større motstand.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer